Tu cat de bogata esti?

E evident ca sunt multi oameni bogati in lume si din pacate si mai multi oameni care se gasesc la capatul opus, la limita existentei. Dar nu despre asta este vorba aici.

Dincolo de bunurile materiale cred cu tarie ca bogatia unui om se masoara si in relatiile pe care le construieste in jurul lui. Nu intotdeauna putem sa contruim relatii frumoase in jurul nostru, pentru ca vorba aia “cu familia te nasti”, dar putem sa incercam.

Din punctul asta de vedere eu ma consider un om foarte bogat. Am norocul sa ma fi nascut intr-o familie perfecta, zic eu. Cu doi parinti iubitori, atenti, comunicativi care ne sunt mie si fratelui meu cei mai buni prieteni. Un frate de care chiar daca ma despart vreo doua mii si ceva de kilometrii, il stiu mereu aproape si el la fel pe mine. Si in plus un iubit fara de care nici o zi nu ar fi la fel de frumoasa si de plina de iubire si care imi este cel mai bun prieten si partener de viata!

Si peste toate astea, am fost atat de norocoasa incat in fiecare etapa a vietii mele mi-am marit familia cu cel putin o prietena pe care nu le-as da pe nimic. Sa va spun putin despre fiecare, in ordine cronoligica, pentru ca nu vrem sa apara discutii:

Soricuta mea, BF4E (Best Friends For Ever)

Ne-am intalnit in clasa a 3-a si  am devenit de nedespartit. Ne tineam de mana toata ziua, inclusiv la serbari, iar cand nu eram impreuna ne sunam pe telefonul fix, cu mult inainte sa avem Skype si telefon mobil. Si chiar daca dupa liceu am luat-o pe drumuri foarte diferite si indepartate, nimic nu s-a schimbat intre noi. Vorbim in fiecare zi de cate ori e nevoie ca sa stim totul: de la faptul ca am ajuns bine acasa pana la cat de cald sau frig ne este si ce am mancat bun la pranz. De-asta si pentru multe alte motive suntem “best friends for ever”!

Am uitat sa adaug ca daca ea este “soricuta mea” eu sunt “ciolanelul ei” de pe vremea cand eram ceva mai slaba decat acum.

Mitzina mea

Ne-am cunoscut in prima zi de liceu, dar ne-a luat vreun an pana am devenit “Mitzinele”. Din acel punct inainte ne petreceam aproape toate zilele si serile impreuna, daca nu dormeam eu la ea, dormea ea la mine. Am trecut prin multe despartiri si lacrimi impreuna, dar prin si mai multe momente frumoase. Stim ca nu e nevoie sa ne auzim in fiecare zi ca sa simtim ca suntem acolo una pentru cealalta si stim ca orice am avea sa ne spunem sau sa ne povestim o facem fara nici o retinere pentru ca vom gasi mereu intelegere si iubire una in cealalta.

Si ca un plus minunat, anul acesta Mitzina m-a facut matusa celui mai frumos baietel din lume!

Fetele mele

Asa le spun eu cand ma refer la ele si sunt cele mai bune prietene ale mele din facultate. Avem atatea amintiri frumoase si unice, cel putin pentru mine, impreuna. Am plans si am ras impreuna si o sa o mai facem si de acum incolo de cate ori este nevoie. Cu ele am fost prima data intr-o vacanta fara parinti in afara tarii din care am o gramada de amintiri minunate, despre care am sa va povestesc in curand. Si chiar daca acum ele sunt “busy bees” cu atelierul lor unde creeaza minunatii pe tricouri si rochite, iar eu cu serviciul, ne facem timp macar o data pe saptamana sa ne vedem si sa ne povestim eventimentele importante, sa radem si sa ne amintim de ce faceam in facultate cand eram mai tinere (nu ca acum n-am fii), mai libere si mai puse pe distractie.

Iubita mea

Nu ca n-ar fi toate prietenele mele iubite, dar asa ne zicem noi, eu si cumnata mea. De fapt e mai mult decat cumnata mea, e sora mea, alaturi de Soricuta, Mitzi si Fetele.

Pe langa fratele meu, avem atatea alte lucruri in comun si putem sa vorbim ore in sir despre absolut orice fara sa ne dam seama cand a trecut timpul. Evident ca si de ea ma despart aceiasi doua mii si ceva de kilometrii, dar asta nu ne-a impiedicat niciodata sa fim alaturi una de celalta, doar ne-a adancit dorul de a ne vedea si strange in brate.

Cu o familie asa frumoasa si cu atatea prietene pe care pot sa le numesc “cele mai bune”, cum sa nu ma consider cea mai bogata?

Acum e randul vostru: voi cat de bogate sunteti? Din ce etapa a vietii aveti prietene si care e cea mai lunga prietenie pe care o mentineti pana in prezent?

Foto: Pixabay

12 thoughts on “Tu cat de bogata esti?

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s