Venetia vara: ce-am iubit si ce-am urat

N-a trecut chiar asa de mult de cand am fost la Venetia. Era tot vara, era tot cald, ceea ce mi s-a parut a determina in mod clar cateva din lucrurile despre care veti mai citi mai jos, printre poze.

Daca mi-a placut? Nu si da. Sau da si nu. Indiferent de ordine, cateva lucruri mi-au ramas clar in minte, iar cei care au de gand sa calatoreasca la Venetia ar fi bine sa le cunoasca din timp. ca sa nu fie dezamagiti.

Daca vrei sa iti raspund repede cum a fost la Venetia, imi vin mai intai in minte 3 lucruri care mi-au stricat impresia asupra acestui oras deosebit de romantic.

1. Mirosul. Greu, sufocant, aproape de mortaciune

Si mizeria de pe canale, intr-o perioada a anului in care orasul e impinzit de turisti. Aproape simt ca razbate din poze putoarea, cand vad verdele malos al apei.

Am inteles ca Venetia nu este asa tot timpul. Poate am avut eu ghinion…

#Venice #Italy #Venice #Italy2. Timpul de asteptare ca sa intri in muzee

La Palatul Dogilor, spre exemplu, poti sta si 2-3 ore la coada ca sa poti vizita. Timp in care poti hrani porumbeii.

Asadar, daca vrei sa faci un tur al muzeelor, ramai in Venetia macar 2-3 zile, astfel singurele lucruri pe care le vezi vor fi doar exterioarele.

Aglomeratia pe care eu am prins-o este insa departe de ceea ce gasesti in Venetia in timpul carnavalului anual. Inteleg ca, din acest punct de vedere, orasul se transforma atunci intr-un RATB mai mare, in care gasesti si nebuni, si betivi, si hoti din buzunare…

#Venice #Italy#Venice #Italy3. Vanzatorii ambulanti

Africani, mai ales, care iti ofera pe cativa euro orice nu iti trece prin minte. Sunt deosebit de enervanti, aproape agresivi si nu ai loc de ei cand vrei sa admiri de la distanta o cladire. Faptul ca decizi sa cumperi de la unul, sperand ca asa te lasa in pace, nu te scapa de ceilalti. Ba dimpotriva. Eu m-am ales cu o geanta si cu o mie de nervi.

#Venice #Italy #Venice #Italy #bagsCe trebuie sa mai stii cand mergi la Venetia este ca nu poti intra cu masina in oras. Singurele masini pe care le vezi sunt cele de aprovizionare, dar si asa sunt foarte putine si au nevoie de un permis special.

Masinile turistilor raman la intrarea in oras, aproape de Autostrada 4, taxele fiind de 20-30 de euro pe zi.

#Venice #ItalyHai sa nu fiu rea si sa va spun si ce mi-a placut la Venetia. Pentru ca exista si parti bune in acest oras cosmopolit, in care ar fi bine sa ajungi macar o data in viata.

1. Plimbarile pe canale

Daca faci abstractie de miros, apropierea de apa este exact ce iti trebuie intr-o zi calduroasa. Nu poti rata o plimbare cu gondola, care te costa cel putin 15 euro daca inchiriezi gondola impreuna cu 6 prieteni (80 euro costa plimbarea de trei sferturi de ora).

#Venice #Italy #Venice #Italy #vaporetto#Venice #Italy2. Cladirile

Fie ca este vorba despre Palatul Dogilor, sediul carabinierilor ori o casa normala, de pe un canal normal din Venetia, unde locuieste o familie normala.

#Venice #Italy #buildings #dogespalace #Venice #Italy #buildings #dogespalace#Venice #Italy #buildings #Venice #Italy #buildings #Venice #Italy #buildings #waterOk, sa ne oprim aici cu ce am de spus / aratat despre cladiri, altfel ar trebui sa pun cateva zeci de poze.

3. Cea mai buna inghetata…

… am mancat-o la Venetia. Ai de unde alege, sunt o mie de terase si un milion de feluri de inghetata.

#Venice #Italy #icecream#Venice #Italy #buildings #dogesplace4. Sticla de Murano

Fie ca erau coliere ori suveniruri ori baloane. Pentru ca da, am gasit si baloane din sticla de Murano, la pretul de 50 de euro bucata. Gasesti peste tot in centru astfel de magazine, iar daca mergi cateva strazi mai departe, poti vedea si cum sunt facute, unele ateliere permitand accesul turistilor in inauntru.

Aveti grija cand incercati sa faceti poze, putini proprietari permit acest lucru de teama sa nu le fie furate modelele. Cu atat de multi mici producatori, concurenta este acerba pe aceasta piata.

#Venice #Italy #murano #Venice #Italy #muranoM-as intoarce la Venetia. Macar pentru o inghetata…

2 thoughts on “Venetia vara: ce-am iubit si ce-am urat

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s