De ce e cool sa fim “nebune”?

Ati observat ca e o moda acum sa fii “nebuna”? Si nu vreau sa zic ca a luat-o lumea razna, desi am niste dubii si aici… Dar toata lumea acum e “nebuna”.

Una din doua postari pe orice retea de socializare este #crazy, aproape orice fata cand e intrebata cum s-ar descrie spune “nebuna”, “incapatanata” si “dificila” sau “complicata” inainte de orice altceva. Si toate categoriile “About/Despre” ale profilelor sau blogurilor de fete sau femei sunt pline de aceeasi selectie de cuvinte.

girls

Asa ca ma intreb: de ce e cool sa fim nebune? O fi oare pentru ca ne dorim atentie? Sau pentru ca ni se pare ca nebun inseamna iesit din comun, neasteptat sau chiar original? Oare asta cautam noi si nu reusim sa definim altfel decat nebun?

Cu ceva timp in urma daca ziceai despre o persoana ca e nebuna  era interpretat fie ca o insulta sau ca o reala ingrijorare ca persoana respectiva nu e in deplinatatea facultatilor mentale. Dar acum este in cel mai rau caz o gluma, daca nu un titlu pe care sa il porti cu mandrie si sa il etalezi cand este cazul sa iti demonstrezi calitatile de “fata nebuna”.

Am auzit termenul asta de atatea ori incat m-am plictisit eu de el si mi se pare ca si-a pierdut orice semnificatie. Cu siguranta persoana respectiva nu vrea sa spuna ca nu este sanatoasa la cap, dar atunci de ce zice asta? Si mai ales de ce se simte mai puternica, de parca ar fi o declaratie a feminitatii si independentei ei?

Aproape ca incep sa cred ca toti barbatii astia care zic despre noi, femeile ca suntem “nebune” au prins ideea asta de la noi, daca asa ne definim tot timpul. Nu ca as fi de accord cu ei, dar daca noi spunem asta, ei cum sa creada altceva?

Inca nu m-am hotarat exact ce sa cred despre moda asta. Inca ma gandesc daca este doar o expresie cool, care te face sa te simti diferita, unica, libera sa faci si sa spui orice vrei, sub paravanul acestor doua cuvinte: “sunt nebuna”. Sau poate e doar un alt mod de a nu renunta complet la zilele tale de adolescent rebela, cand te razvrateai impotriva oricui doar pentru ca era cool sa fii asa.

Voi ce credeti? Aveti alte ipoteze? Sau sunteti si voi innebunite (v-ati prins?) dupa expresia asta?

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s