Locuri pe care sa le vezi in Romania: Dino Park

Credeti ca parcurile tematice sunt doar pentru copii? Eu zic ca nu.
Este drept ca nu prea ai de unde alege, in Romania, asa cum ai putea face in alte parti. Dar poti alege Dino Park din Rasnov, un loc care nu poti petrece usor aproape o zi intreaga.

image

Nu este greu de ajuns, odata ce ai scapat de calvarul de pe DN1, din zona Busteni. Inainte de Predeal faci la stanga, iar parcul este la mai putin de 30 de kilometri distanta, in Rasnov.
Exista numeroase indicatoare in Rasnov catre Dino Park si cetate, fiind acelasi drum catre ambele obiective turistice.
Odata ajuns in parcarea de aproape 500 de locuri de la poalele dealului, poti merge pe jos ori poti lua tractorasul, care costa 3-5 lei, in functie de varsta pasagerului. Sus platesti intrarea in parcul tematic – 28 de lei pentru un adult si 22 de lei pentru un copil. Acest tarif acopera plimbarea printre dinozauri si o trecere gratuita prin prima parte a traseului suspendat.

image

Pentru a doua parte – ceva mai dificila si pentru care trebuie sa platesti 10 lei – trebuie sa fii mai inalt de 150 de centimetri. Mare drama pentru zeci de copii care viziteaza pacul in fiecare zi. Noroc cu locul de joaca si cu magazinul de suveniruri…

image

Cat despre dinozauri, mai bine las imaginile sa vorbeasca.

image

image

image

image

image

Poti petrece usor cateva ore in parc, studiind dinozaurii ori ascultand ragetele lor. Ori stand cocotat pe platforma care iti arata in ce fel se zguduia pamantul la apropierea unui tyranosaurus rex.

Ori te poti imprieteni chiar cu dinozaurii mai mici, care stiu al naibii de bine sa pozeze. Atat de bine incat organizatorii s-au gandit sa iti dea o mana de ajutor si sa marcheze, pe harta parcului, locurile pentru “best selfie” cu un dinozaur.

Dar trebuie mai intai sa ajungi aici. Si apoi vezi tu cum iti petreci timpul.

3 thoughts on “Locuri pe care sa le vezi in Romania: Dino Park

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s