5 idei de decor furate din vacanta in Grecia

Vacanta este acel timp in care te eliberezi de tot ce ti-a facut rau de-a lungul unui an. Lasi deoparte grijile, oboseala de zi cu zi, plictiseala aceluiasi birou aglomerat cu dosare si a bucatariei parca niciodata ordonate. Vezi locuri frumoase, aerisite, din care parca ai vrea sa aduci cate ceva in casa ta, cand te intorci.

In Grecia iti gasesti usor inspiratia. Mai ales vara, mai ales pe o insula pierduta intr-o mare verde-albastra. Mai ales in Thassos.

Poate de aceea, dupa fiecare vacanta, vin acasa hotarata sa redecorez, sa reamenajez, sa mut si sa schimb prin casa si prin curte. Ideile pe care le aveam de-acasa parca nu mai sunt de-ajuns, cele aduse din vacanta par mereu mai bune…

Marble Beach, Thassos

Dintre atatea decoruri, am ales pentru voi cateva din care se pot desprinde usor idei de amenajare, atat cat sa aduci in casa un coltisor de vacanta in Grecia.

  1. Culorile

Albastru si alb, inainte de toate, replicand culoarea Marii Egee si a plajei Marble Beach, din Thassos.

Beautiful home in Panagia, Thassos Beautiful home in Panagia, Thassoswpid-img-20150825-wa0002.jpgBeautiful house in Panagia, ThassosDaca alb si albastru nu va multumesc, puteti alege alte culori marine, cum ar fi verde pal ori turcoaz.

Beautiful house in ThassosSkala Potamia, thassos

Skala Potamia, Thassos

2. Plantele in ghivece mari, din lut daca se poate

Pot fi muscate, hortensii, maslini ori plante aromatice, orice este verde si degaja oxigen poate ocupa usor un ghiveci aratos.

Beautiful flowers in Thassos, GreeceAliki Beach, ThassosPe langa faptul ca arata grozav, o tufa mare de rozmarin alunga tantarii, iar una de busuioc iti asigura condimentarea a muuulte salate, de acum incolo.

Beautiful flowers in Thassos, Greece Beautiful flowers in Thassos, Greece

3. Maslinii in ghiveci

Fie ca sunt intr-o canita de cafea ori intr-un butoi, aceste plante poarta in frunzele lor micute ceva din tot ceea ce inseamna Grecia: caldura, nisipul si o minunata bucatarie imposibil de imaginat fara uleiul de masline.

Olive tree in ThassosOlive trees in Limenaria, Thassos Olive tree in Thassos4. Detaliile marine – stele de mare, scoici si pietre albe

Golden Beach, ThassosPietrele pot acoperi radacina plantelor din ghiveci ori pot fi transformate in materie prima pentru decorarea obiectelor din ceramica.

Olive tree in ThassosDSCN97445. Locurile de relaxare

Grecii chiar stiu ce inseamna sa nu te stresezi. Ar trebui sa luam exemplul lor si sa fim mai putin incrancenati si putin mai… zen.

Iar un loc de relaxare este exact ce trebuie pentru acele momente – un spatiu care sa asigure apropiere intre oameni, intr-un cadru placut. Pot fi doua scaune in jurul unei masute ori un umbrar imbracat in plante.

Evident, cu ceva albastru alaturi si cu nelipsitul ghiveci cu flori. Perfectiunea sta in detalii.

Skala Potamia, Thassoswpid-img-20150825-wa0011.jpgAliki Beach, ThassosArion Apartments, Skala Potamia, Thassos

Zeci de idei asteapta inca sa fie descoperite. Vom merge in alte vacante in Thassos si poate le vom gasi. Alaturi de aceleasi plaje albe, scaldate in ape albastre-verzi si umbrite de maslini si smochini.

P.S. Gabi si Irina au muncit din greu pentru aceste imagini. Din sutele de fotografii adunate dupa atatea vacante in Thassos, a trebuit sa alegem doar cateva. O blasfemie, nu alta…

3 thoughts on “5 idei de decor furate din vacanta in Grecia

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s