Joaca de copii devenita fenomen mondial

Acum ceva timp, cumnata mea imi povestea despre noul ei hobby: sa coloreze… carti de colorat pentru adulti. Visam si eu de mult timp la carti de colorat, creioane si carioci, dar ma gandeam ca e totusi o joaca de copii si ca poate am lucruri mai bune de facut.

image

Cand am vazut ce minunatii ies totusi dintr-o astfel de joaca, am rugat-o sa-mi trimita si mie o carte, pentru ca la noi nu stiam sa existe pana atunci. Si am primit doua, pe care le folosesc pe post de hobby, relaxare, dar si inspiratie.

De-abia aici incepe de fapt povestea noastra. La ceva timp dupa ce am primit cartile, am citit un articol care mi-a confirmat ce deja intuiam.

Exista medici care sustin coloratul ca o metoda eficienta de destindere la finalul unei zile agitate. Se pare ca motivul pentru care acest hobby este atat de popular (si o afacere foarte profitabila pentru unii), este legat nu doar de nostalgia copilariei, dar si de eficienta acestei tehnici in a ne deconecta de la tot ce inseamna stres: de la griji si probleme , la decizii importante si chiar tehnologia.

wpid-img_20150913_105045.jpg

Si nu, nu inseamna ca ai dat in mintea copiilor daca dupa o zi grea la birou, te asezi cu cartea si cariocile in fata si iti faci de lucru o jumatate de ora, inainte de somn. Vei fi surprinsa sa afli ca majoritatea femeilor care au recurs la colorat pentru a se relaxa sunt de fapt femei de succes, care jongleaza zilnic cu o cariera solicitanta si o familie pe masura.

Pe langa acest beneficiu, pe care il observi aproape instant ,mai e unul de care eu mi-am dat seama in timp. Imi e din ce in ce mai clar cat de mult imi stimuleaza imaginatia si creativitatea faptul ca trebuie sa aleg o schema de culori care sa arate bine si care sa aibe un sens, cel putin pentru mine.

wpid-img_20150913_105633.jpg

wpid-img_20150913_105326.jpg

Daca nu ati incercat pana acum, va recomand cu caldura sa o faceti! S-ar putea sa vi se para o joaca de copii… dar s-ar putea sa fiti surprinse cu cartea si cariocile in geanta curand dupa aceea!

2 thoughts on “Joaca de copii devenita fenomen mondial

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s