Despre visuri si liste. Plus visul meu american

Multi dintre noi au o gramada de visuri si o lista mare cu lucruri de facut. Doar ca adesea lista ”de facut” nu contine nimic care sa ne aduca mai aproape de visurile noastre. Ne limitam la probleme banale, crezand ca rostul visurilor este sa nu se indeplineasca vreodata. Uitam ca noi suntem cei care fac ca ele sa se intample.

Am avut si eu lista mea de visuri. Doar trei. Mult, putin, nu stiu. Poate nu am indraznit mai mult, poate a fost atat cat am stiut in sinea mea ca pot atinge, ca sa imi vad visul cu ochii.

  • Sa il vad pe Papa Ioan Paul al II-lea.
  • Sa il ascult pe Andre Rieu in concert la Bucuresti.
  • Sa ajung in Statele Unite si sa ma plimb prin New York.

nycA fost Papa Ioan Paul la Bucuresti, in 2009 1999, l-am ”vazut” prin ochii reporterilor ale caror stiri le-am publicat in acea zi. In 20 de ani de presa, putine evenimente m-au impresionat la fel de mult.

A fost Andre Rieu la Bucuresti, l-am vazut, l-am ascultat, iar Sostakovici nu a sunat niciodata mai bine. Nici Ciuleandra. Si poate nici Gheorghe Zamfir.

Sigur – vor spune unii – a fost nebunia Andre Rieu si era in trend sa spu ca ai fost la concert, cand olandezul asta e doar un scripcar care manelizeaza de fapt muzica clasica.

Gusturile nu se discuta, dar ceva tot as avea de spus: omul acesta – pe care il urmaresc cu mult inainte sa fi auzit Romania de el – ofera prin show-ul lui lectii de marketing din care m-as bucura sa invete ceva si romanii. Si apoi ma intreb cati ar fi auzit de Sostacovici daca nu ar fi fost ”Valsul rusesc” in intepretarea unui scripcar din Maastricht.Andre Rieu in concert in Bucharest.

La New York am ajuns pe intuneric si pe ploaie, dupa o saptamana superba petrecuta la Cleveland. Doar o zi, care s-a nimerit a fi in Saptamana Modei la New York.

Mi-ar fi placut sa vad colectia primavara – vara 2016 Oscar de la Renta, dar era programata tocmai marti, dupa plecarea mea. In plus, biletele s-au epuizat de o vesnicie.

Glumesc, nu pentru asta am fost la New York, dar nu inseamna ca nu mi-ar fi placut sa merg la prezentari. Mai bine de 230.000 de oameni au venit totusi la New York special pentru prezentari care dureaza intre 8 si 15 minute fiecare, dar pentru care se munceste cateva luni.

M-am multumit in loc cu magazinele din Manhattan, cu Empire State Building si Chrysler Building vazute pe intuneric si ploaie.

Lower Mahattan - 6th Avenue

Victoria's Secret Store in Manhattan, New York

Manhattan, New York

Manhattan by night - Chrysler Building

Asa se face ca, intr-o seara de septembrie, am lasat putin din viata mea pe 5th, 6th si 7th Avenue. Si inca putin pe Broadway.

Manhattan by night

Manhattan by night and rain - 7th Avenue

Manhattan by night

Night sky in Mahattan

Manhattan by nightManhattan by night - Empire State BuildingVisul meu american a durat o saptamana si inca nu m-am trezit din el, desi m-am intors deja acasa. Trebuie sa ajung iar la New York. La cat este de fascinant orasul, doar o zi acolo este incredibil de putin.

Imi dau seama ca mi-am incheiat lista de visuri facuta acum mult, mult timp. Le-am atins, am realizat ce am vrut, chiar mai mult de atat.

O iau de la capat. Imi doresc inca multe lucruri. Stiu ca le pot atinge. Pana la urma, in Noua Zeelanda nu e chiar imposibil de ajuns…

12 thoughts on “Despre visuri si liste. Plus visul meu american

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s