Unde fugi din Bucuresti in weekend?

Este joi, inainte de vineri, adica inainte de weekend. Ce faci sambata si duminica? Ramai in oras ori profiti de cele doua zile libere ca sa fugi din Bucuresti undeva aproape, cat sa iei o gura de aer curat?

Si daca fugi, incotro sa mergi? Sigur, avem o tara frumoasa, poti pleca oriunde, dar ce sa alegi? Hai sa vedem cinci optiuni, suficient de aproape de Capitala cat sa nu pierzi mult timp pe drum, dar si destul de departe cat sa nu mai simti poluarea citadina.

  1. Valea Doftanei

De la Campina (care este la 95 de kilometri de Bucuresti), iesi de pe DN1 si mergi spre Tesila, pret de 20 de kilometri. Valea Doftanei se intinde usor pe langa drum, pana treci de lacul Paltinu. Daca vrei sa ramai peste noapte, in zona este pensiunea Atra – un edificiu total atipic pentru turismul rural romanesc.

DSCN7139DSCN71362. Rucar

Pana la Rucar, sunt in jur de 250 de kilometri si faci cam trei ore, indiferent ce varianta de drum alegi. Poti merge pe DN1 si face la stanga la Predeal, ca sa traversezi Branul si sa o tii drept pana la Rucar. Ori poti veni prin Targoviste – Campulung Muscel, pe un drum nu la fel de bun, insa cu peisaje uimitoare.

Este o comuna cu vreo 6.000 de suflete in judetul Arges, pe Valea Dambovitei. Are in jur Muntii Fagaras, Muntii Iezer, Piatra Craiului si Leaota. Sunt pensiuni destule de in zona, usor de gasit online, dar si la fata locului. Gasiti mancare buna si un milion de feluri de branzeturi. Pana la urma, Rucar nu-i tara cascavalului?

rucar rucar13. Rasnov Dino Park

Am mai scris despre Dino Park aici. Pe scurt, este cred singurul parc tematic de la noi, situat in Rasnov, la distanta de 163 de kilometri si circa trei ore de mers din Bucuresti.  Iar daca tot ajungi la Rasnov, poti vizita si cetatea ori pestera Valea Cetatii. Daca ai noroc, prinzi vreun eveniment in pestera – un spectacol ori un concert, cine stie? Acustica este grozava acolo!

DSCN9886 DSCN99004. Orasul Sinaia

Da, stiu, Valea Prahovei e atat de cunoscuta in lung si in lat, la fel Jepii si cotele. Dar de cate ori ai fost in Sinaia doar pentru a vedea orasul? Stiai ca este singurul oras din Romania care are doua gari regale? Iar ca una dintre ele gazduieste astazi o colectie de trenulete, fiind Muzeul Feroviar. Stii cate cladiri cu istorie sunt in Sinaia in afara de Peles? Ori cate veverițe si pasari prietenoase sunt in parcul din centru?

sinaia sinaia15. Siriu

Sa lasam Valea Prahovei si sa ne indreptam spre Moldova, pe DN2. Din Buzau, o luam la stanga spre Nehoiu, traversand Berca (unde te poti opri, daca nu ai vazut inca Vulcanii Noroiosi). Sunt 160 de kilometri, pe un drum care nu ridica probleme. Exista si varianta de traseu pe DN1, prin Ploiesti, fara mari diferente de timp ori distanta parcursa.

Vezi acolo barajul Siriu si lacul de acumulare ori, daca mergi mai sus, Lacul Vulturilor, unde poate te intalnesti cu vreo capra neagra, zona este habitatul lor.  Sunt pensiuni, nu foarte multe, dar daca vrei ceva rustic, poti alege pensiunea 14 scaune, situata cativa kilometri ceva mai sus, in padure.

Samsung Techwin

Samsung Techwin

Orice ai alege, sa ai drum bun si vreme frumoasa!

2 thoughts on “Unde fugi din Bucuresti in weekend?

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s