5 conturi de social media de care ai nevoie

Cum au trait parintii si bunicii nostri fara internet, cu atat mai mult fara social media, evident ca am putea trai si noi bine mersi si ca nu avem chiar nevoie propriu-zis de ele.

Doar ca eu vad lucrurile altfel: nu avem nevoie de ele, dar daca tot sunt aici sa ne faca viata mai usoara si/sau mai usoara, de sa nu profitam de ele?

social mediaPe masura ce au aparut tot felul de retele de socializare, am incercat sa testez cat mai multe, dar evident ca nu am ramas cu toate in relatii bune, pentru ca fie nu mi s-au parut suficient de utile ca sa merite investita de timp, fie mi s-au parut de-a dreptul plictisitoare.

Asa ca hai sa ne uitam la retelele de socializare de care as indrazni sa spun ca avem nevoie si iata si de ce:

  1. Pinterest

Desi nu este chiar pe primul loc in preferintele mele, mi se pare cel mai util. Mi s-awoman social media intamplat de un triliard de ori sa gasesc o reteta, o poza, un clip sau o idee geniala pe net, ca apoi sa uit complet unde am dat peste ea si sa-mi fie imposibil sa o mai gasesc.

Dar de cand a aparut Pinterest in viata mea, numarul incidentelor de acest fel a scazut drastic si acum am mereu la 2-3 clickuri distanta, reteta preferata de banana bread, ideile pe care le pastrez pentru viitoarea mea casa, dar si idei de coafuri si machiaje la care apelez cand e nevoie.

2. Facebook

“De ce as avea nevoie de Facebook?”. E posibil sa te intrebi asta. Pai, eu am ajuns la concluzia ca am nevoie de el pentru ca asa tin legatura verisoara mea din State si asa il vad pe nepotelul meu (adica baiatul ei) de 5 ani, tot asa tin legatura cu foste colege (de liceu, facultate sau serviciu) care s-au mutat in alte orase sau in alte tari.

Dar si pentru ca mi-e foarte usor sa-mi setez interesele, ca mai apoi sa primesc o groaza de informatii si stiri interesante, din domenii foarte diverse.

3. Instagram

“Buna, sunt Irina si am o problema: sunt dependenta de Instagram!”

E pe locul 3 pentru ca e, poate, mai putin practic decat Pinterest sau Facebook, dar este atat de “addictive”! Nu numai ca poti sa iti infrumusetezi pozele, dar poti sa te inspiri din o gramada de conturi, din domenii extrem de variate: de la mancare, moda pana la frumusete si arta, gasesti tot ce vrei pe Instagram.

4. Whatsapp, Viber si/sau Skype

Au ajuns in punctul in care fac toate cam acelasi lucru, doar ca Viber mi se pare mai “user friendly”, dar si da rateuri mai des, iar Skype mi se pare mai greoi de folosit. Sunt indispensabile daca ai rude sau prieteni plecati din tara, cu care vrei sa vorbesti zilnic, fara sa dai faliment.

Si sunt la fel de bune si cand pleci in vacanta si nu vrei sa-ti cheltuiesti tot bugetul pe roaming (eu am rezistat o vacanta intreaga fara roaming activat, bazandu-ma doar pe Viber si pe wifi-ul din restaurante, hotel si benzinarii!).

5. LinkedIn

Daca Facebook si BestJobs ar fi facut un copil, probabil ca LinkedIn ar fi fost acela. Nu pot sa spun ca sunt foarte activa pe contul de LinkedIn, desi am grija sa il actualizez la zi, dar pentru cei care vor o schimbare in cariera, mi se pare esential.

Pentru mine, astea sunt retelele de socializare esentiale. Am incercat si Twitter, StumbleUpon si Tumblr, dar nu m-au convins sa raman, desi se bucura de un real succes international. Dar banuiesc ca nici nu poti sa ai 20 de conturi pe care sa le actualizezi zilnic, pentru ca, probabil, nu ai mai face nimic altceva.

Pentru voi care sunt cele mai importante retele de socializare si de ce?

2 thoughts on “5 conturi de social media de care ai nevoie

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s