Clatita 1+1

Va plac clatitele, nu? Normal, nu stiu cui nu-i plac. Mie una insa, nu mi-e prea drag sa le fac, chiar daca nu e mare filosofie sa amesteci oua, lapte, faina, zahar, mirodenii samd. Cred ca faina este cea pe care o urasc, de fapt.

Cred insa ca am rezolvat si asta, odata ce am descoperit o reteta mult mai simpla, cu doar trei ingrediente, din care obligatorii sunt doar doua (de aici si 1+1 din titlu). Si niciunul dintre ele nu este faina.

Clatite cu doar doua ingrediente Pe scurt: trei banane bine coapte (mici-mici sau doua mai mari), patru oua (de tara, daca se poate) si scortisoara. Bine, scortisoara nu e neaparat obligatorie, pentru ca nu influenteaza felul in care se comporta clatita in tigaie, ci doar in raport cu papilele tale gustative.  Eu am pus. Plus un strop de esenta de rom. Cei cu tendinte sinucigase pot pune si o lingura-doua de zahar, dar mie mi se pare prea mult la cat sunt de dulci bananele.

Compozitia este destul de poroasa si trebuie coapta usurel, intr-o tigaie bine incinsa. Se coc precum clatitele si se mananca la fel de repede, mai ales ca merg bine mersi si fara dulceata.

Clatite cu doar doua ingrediente Ideea este asta de aici, iar executia pot sa confirm ca este extrem de usoara:

Foarte gustoase au fost. Atat de gustoase incat copilul nu a mai avut rabdare si a furat farfuria chiar in timpul sedintei foto.

pank2

Acum, ca am scapat de faina, sigur fac si eu clatite mai des. Spre fericirea hotului…

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s