Stuttgart

Stuttgart: de ce ar trebui sa-l vezi?

Cand te gandesti la Stuttgart, nu e tocmai in primele optiuni pentru o vacanta, nici chiar pentru un city break. In general, cred ca ajungi pe acolo doar daca ai drum prin Germania si treci fix prin Stuttgart sau, ca in cazul meu, daca vizitezi pe cineva.

Cu toate astea, dupa o vizita scurta, de  numai 4 zile, m-as intoarce oricand in Stuttgart si l-as recomanda oricui ar cauta o destinatie de city break noua.

StuttgartDe ce?

In primul rand pentru Muzeul Mercedes Benz, care mi-a placut neasteptat de mult. Desi nu sunt nici soferita, nici pasionata de automobile, nu ai cum sa nu apreciezi modelul dupa care a fost gandit muzeul si care pune in valoare nu doar exponatele, dar mai ales istoria automobilului si a marcii Mercedes Benz.

Muzeul Mercedes BenzMuzeul este organizat astfel incat pe fiecare etaj este expusa o anumita decada, iar in camere separate sunt prezentate colectii speciale cu automobile Mercedes, printre care si unele care au apartinut unor personalitati precum Printesa Diana, Ringo Starr si chiar un papamobil al Papei Ioan Paul al II-lea.

Stuttgart Mercedes Benz

Stuttgart Mercedes BenzStuttgart Mercedes BenzIndiferent ce alegeti sa faceti in timpul unei vacante sau vizite in Stuttgart, trebuie sa includeti pe lista si acest muzeu. Foarte aproape de el este si muzeul Porsche, care era inchis pentru renovari cand am fost eu acolo, dar care sunt convinsa ca merita si el vizitat.

In afara de batut magazinele cu fetele (ca deh, H&M si Zara nu erau de gasit inca la noi) am mai vizitat o expozitie in cadrul Muzeului de Arta si am mancat bine la Vapiano, un restaurant unde puteai sa iti faci singur reteta de paste, concept care se pare ca la noi nu a prins (restaurantul Vapiano deschis in Bucuresti s-a inchis intre timp).

StuttgartVa las cu cateva poze din calatoria in Stuttgart, pe care sper sa o repet curand si va intreb: ati fost si voi acolo?

Si daca da, ce ati mai vazut frumos?

Stuttgart

Stuttgart

Stuttgart

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s