10 variante pentru un balcon mai frumos

Aproape a venit primavara. Du-te, amorteala de iarna! Bine ai venit, astenie! Stiti voi despre ce vorbesc: zilele acelea in care nu ai chef de nimic altceva decat sa te bucuri de soare, pe o banca, la o masa, asa cum ai putea, de exemplu, in balcon.

Iar daca nu ai noroc de un balcon mare cat o terasa, nu dispera! Exista solutii si pentru balcoane mici, minuscule chiar. Am adunat aici zece idei pentru decorarea unor astfel de balcoane, astfel incat oricine sa poata gasi ceva pe masura bugetului si a indemanarii sale. 

  1. Instaleaza pardoseala detasabila

Poti placa pardoseala balconului cu placi din lemn (la Ikea am vazut asa ceva), dau balconului un aer de terasa langa mare. Poti sa le demontezi si sa le montezi in alta parte, daca locuiesti intr-un apartament inchiriat. Ori le demontezi si gata, cand vrei sa reamenajezi. Este destul de costisitoare, dar pe spatii mici este o varianta accesibila totusi.

shake my blog

Sursa: Shake My Blog

2. Pune o banca pe lungimea balconului

Si un balcon de un metru si un pic latime poate fi amenajat in asa fel incat sa ai un loc in care sa te bucuri de soare si aer curat, mai ales daca este de tip logie (are pereti pe ambele parti laterale). Fa o banca pe lungimea balconului, dintr-o scandura lata, lasand loc de-un scaun, pe care sa iti pui cartea, o floare ori paharul de vin.

decor4

Sursa: Minha CASA

3. Monteaza rafturi si flori suspendate

Zona superioara a peretilor si tavanul pot fi utilizate pentru a instala rafturi suspendate pe care sa pui flori sau orice altceva doresti ori ti se pare ca arata bine. Aceea este o zona ramasa adesea nefolosita si e pacat, pentru ca are in general destula lumina pentru plantele tale.

duo balcon

Sursa: Gioia di Vivere

4. Improvizeaza locuri de odihna

Daca seturile de masa si scaune pentru balcon ti se pare prea scumpe, poti improviza o banca din lazi din lemn. Arata perfect intr-un decor rustic, alaturi de un covor textil si un cos impletit din nuiele drept ghiveci.

roz

Sursa: Apartment Therapy

5. Creste-ti propriul colt de iarba verde

Poti improviza un colt de pajiste, daca structura balconului iti permite. Ai nevoie de scurgere si de cel putin doua straturi – unul pentru drenaj si altul de pamant – ca sa poti creste iarba. Este un proiect pentru care ar fi bine totusi sa ceri sfatul unui arhitect – ai nevoie sa stii ca balconul tau poate suporta greutatea in plus.

 

iarba

Sursa: Buzzfeed.com

6. Foloseste lumina

Nu arunca instalatiile de la pomul de Craciun, le poti transforma in elemente de decor pentru balcon. Dau un aer romantic, mai ales daca instalezi si cateva suporturi suspendate pentru lumanari.

romantic-balcony-lights

Sursa: HomeMyDesign

7. Instaleaza o masuta rabatabila

Cand nu ai loc pentru o masa in balcon, mergi pe varianta masutei rabatabile. Ai nevoie de o tablie mai mica, pe care sa o montezi pe balustrada si pe care sa o poti ridica la nevoie cu ajutorul unui picior pliant.

ikea

Sursa: StyleRoom

8. Monteaza un balansoar suspendat

Daca balconul tau este de tip logie, te poti baza pe structura mai rezistenta ca sa instalezi un balansoar suspendat. Si poate si ca sa acoperi cu pietre pardoseala balconului, ca sa te simti ca intr-o gradina asiatica. Intreaba totusi un specialist despre astfel de proiecte, din ratiunile pe care le-am explicat la punctul 5.

balcony

Sursa: Simples Decoracao

9. Creeaza intimitate

Daca ti se pare ca balconul tau este ca un acvariu in care toti pot privi cu usurinta, adu putina intimitate acoperind balustrada cu un material de protectie. Se gasesc multe variante, de plasa de protectie si pana la rulouri din bambus ori stuf. Nu costa mult, iar beneficiul va fi vizibil.

pink

Simple: Lushome

10. Lasa loc pentru ghivecele cu flori 

Niciun balcon n-are farmec daca nu ai macar o floare in el. Profita de lumina naturala si pune cate flori crezi tu ca poti ingriji in mod constant. Pot fi plante perene (de preferat care sa poata ierna in balcon) sau sezoniere, important este sa ai acea pata de culoare si de natura pe care doar florile o pot da.

boho

Sursa: Engineer Your Space

Multe alte idei nu se regasesc pe lista, iar Pinterest si Instagram sunt surse inepuizabile de proiecte la scara mica si foarte mica. Noi va dorim inspiratie si curaj sa puneti in aplicare toate ideile de decor pe care le aveti!

2 thoughts on “10 variante pentru un balcon mai frumos

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s