Locuri in care sa stai: Hotel Regal 1880 Sinaia

Cand spui Sinaia, te gandesti la munte, schiat, telecabina si zapada. Sinaia inseamna mai mult de atat: multe locuri din care sa te inspiri si in care sa respiri atmosfera unui alt secol, ramanand peste noapte in odai candva ocupate de boieri, domni si domnite. Asa cum Busteni nu inseamna doar munte, ci si expozitii la Castelul Cantacuzino.

V-am mai vorbit despre ce poti vedea acolo, acum vă spun câte ceva despre unde sa stai. Desi merg de obicei la Hotel Palace, despre care am scris si aici, alte doua hoteluri din zona merita un pic de atentie: unul este Caraiman, iar al doilea Hotel Regal 1880. Toate cele trei hoteluri sunt in aceeasi zona – la doi pasi de Cazinoul din Sinaia, in parcul central, fiind administrate cumva in comun.

regal intro

Dintre toate cele trei, Hotel Regal 1880 este singurul care asigura doar cazare, nu si masa. Acesta poate fi un minus, desi problema mesei poate fi rezolvata la oricare din restaurantele din jur ori la cele doua hoteluri.

Insa Hotel Regal 1880 are ceva in plus fata de celelalte doua locatii: este un hotel butique si, chiar daca este amenajat mai timid decat ale hoteluri similare din lume si in limita celor trei stele pe care le are, vezi un efort de customizare astfel incat fiecare camera sa spuna alta poveste.

Aparent, Hotel Regal 1880 nu este foarte diferit de alte cladiri mai vechi din zona, a caror arhitectura exterioara imbina lemnul sculptat cu fierul forjat.

regal

In interior, gasesti elemente vintage ale caror detalii iti fura ochii si te pot tine in loc minute bune ca sa le admiri. La receptie, nu am stiut daca sa admir intai oglinda uriasa ori fotoliul cu motive patchwork, asa ca m-am oprit la amandoua.

fotoliu oglinda

Sigur, mai sunt si alte lucruri in hol, la fel de interesante pentru fanaticii designului interior, asa cum sunt eu, printre care o comoda din lemn rosu sculptat plus alte trei-patru fotolii colorate asezate intr-o zona luminoasa, candva probabil un vechi cerdac domnesc.

hol-regal

Am stat la parter, unde fiecare camera are gresie pe jos si incalzire prin pardoseala, lucru extraordinar pentru un frigurici ca mine. Din acest punct de vedere, m-am simtit ca acasa (unde am acelasi tip de incalzire). Iar al doilea lucru care merita mentionat este patul – lat de 1,8 metri probabil si cu o saltea de foarte buna calitate, pe care chiar simti ca te odihnesti.

Fiecare camera are denumire, dar si alte culori. Ce am vazut ca elemente comune tuturor sunt stilul, mobila din lemn si zugraveala texturata, in stil italian. Ceea ce vedeti in imagini nu este la fel de frumos ca in realitate, dar puteti descoperi mai multe camere si face un tur virtual prin incaperi, pe site-ul hotelului.

dormitor

portocaliu

Deasemeni, baile sunt amenajate aproape la fel, fiind diferita numai pozitionarea lor, ceea ce duce la o alta amplasare a ferestrei. Camera in care am stat eu – de tip Deluxe, daca o veti cauta la Rezervari – avea la baie un geam ingust si inalt si covorase verde oliv. Nu se putea mai aproape de ceea ce imi place mie intr-o baie, mai ales ca totul era foarte foarte curat.

Ce mi-a placut insa cel mai mult in baie a fost modul in care era placat exteriorul cazii, printr-o tehnica decorativa care cere multa minutiozitate – piquet assiette se numeste – si care presupune placarea cu bucatele mici de sticla, faianta ori mozaic sparte care se imbina una cu alta, nu cu placi intregi.

regal bath

Mi-au furat ochii detaliile – ornamentele de la draperii, dar si cele de pe mobila, mai exact scaunele de tip jilt domnesc imbracate in (imitatie de?) piele. Iar pasiunea mea pentru patternuri m-a facut sa vad imediat covorul in stil persan, dar foarte subtire totusi (explicabil, avand in vedere faptul ca pardoseala trebuia sa ramana descoperita pentru ca incalzirea sa isi faca treaba ca lumea).

draperie

regal details

Preturile le gasiti AICI, dar va spun ca ele variaza intre 200 de lei o camera single si 820 apartamentul regal.

Sigur ca poti gasi si lucruri de criticat. De exemplu, am inteles ca in camerele de la etaj nu este la fel de cald, iar ca la mansarda incaperile sunt chiar micute comparativ cu cele de la parter. Nu toata mobila este de lux, desi este din lemn, unele incaperi avand mobilier Ikea. Iar zonei de relaxare de la parter i-ar prinde bine cateva elemente marunte de decor care sa aduca si aici aerul de boutique hotel.

De aceea, daca mergeti, rezervati o camera la parter, iar pentru masa nu va faceti griji: faceti o plimbare de cinci minute si mancati la restaurant la Caraiman. Este hotelul cu aspect de conac boieresc, de pe cealalta parte a parcului.

caraiman

Preturile sunt omenesti, iar ciorba lor este buna rau…

meniu

ciorba

Iar dupa asa ospat, inca o plimbare pana la hotel este fix ce va trebuie.

Una peste alta insa, hotelul acesta este un loc in care merita sa mergi daca tii sa stai in centrul statiunii si sa petreci o vreme intr-o atmosfera de inceput de secol trecut, dar cu usor parfum de hotel boutique din zilele noastre.

One thought on “Locuri in care sa stai: Hotel Regal 1880 Sinaia

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s