Idei de design: Statement Mirrors

Acum cativa ani era moda “statement necklace”, acele coliere bogate, pline de pietricele (uneori chiar bolovani de-a dreptul), lanturi si panglici colorate care transformau orice tinuta neutra intr-una de sarbatoare.

Inca le mai vedem pe alocuri, dar au fost inlocuite de lanturile subtiri, purtate in numar de 3-4 sau chiar mai multe, de lungimi diferite.

Dar ne abatem de la subiect ūüôā Ei bine, scotocind pe Pinterest am gasit un trend de design interior similar celui despre care vorbeam mai sus.

Am observat ca in multe dintre cele mai frumoase case se regaseste un motiv: oglinzile “statement”. Acestea¬†transforma living-urile si impodobesc holurile, care altfel ar putea fi doar un loc prin care treci in drum spre alta camera. Insa cu o oglinda ca cele de mai jos si o masuta pe masura… nimic nu mai e banal.

  1. Oglinzile soare

Poate cele mai populare din aceasta cateogrie sunt oglinzile cu aspect de soare. Fie ca au raze subtiri si multe, sau mai groase si stilizate, aceste oglinzi sunt un hit si sunt usor de adaptat cam oricarui stil de design interior.

Better Decorating Bible com

Sursa foto: Better Decorating Bible

Design sponge

Sursa foto: Design Sponge

Sursa foto: Home Decorators

2. Oglinzi geometrice

Daca va plac decorurile minimaliste la fel de mult ca mie, atunci o sa iubiti aceste oglinzi cu linii simple si curate, care se potrivesc oricarui spatiu modern.

Westelm co uk

Sursa foto: Westelm

Country living com

Sursa foto: Country Living 

Amber interior design com

Sursa foto: Amber Interior Design

horchow com

Sursa foto: Horchow

3. Oglinzi florale

Multe dintre oglinzile din aceasta categorie sunt foarte similare celor in forma de soare. Sunt superbe, interesante si imbogatesc intr-un mod spectaculos orice incapere. Eu sunt innebunita dupa prima dintre ele, dar nu as refuza nici o variatie pe tema asta.

centsational girl com

Sursa foto: Centsational Girl 

Blog Lovin

Sursa foto: Blog Lovin’

One kings lane com

Sursa foto: One Kings Lane

4. Oglinzi marocane 

Genul asta de oglinzi merg foarte bine cu decoruri orientale, detalii lucrate atent care imbogatesc si innobileaza orice spatiu. Seciuntea aceasta ii este dedicata lui Gabi, pentru ca asa cum spuneam, avem gusturi bune amandoua, dar foarte diferite!

vkv visuals com

Sursa foto: VKV Visuals

Trendir com

Sursa foto: Trendir

 

gnaana com

Sursa foto: Gnaana

5. Oglinzi antice

Desi nu sunt chiar pentru orice gust, de exemplu eu nu le gasesc tocmai in ton cu stilul meu, nu ai cum sa nu admiri detaliile bogate si atent lucrate. Se potrivesc mai degraba interioarelor mai putin moderne, desi daca judecam dupa prima imagine, exista si exceptii.

Dreamsicle Day Tumblr

Sursa foto: Dreamsicle Day

Garden Style Living Tumblr com

Sursa foto: Garden Style Living

6. Colaj de oglinzi

Sunt relizate din mai multe bucati, aranjate in tot felul de moduri si forme. Desi mie nu mi se par foarte practice, trebuie sa recunosc ca arata tare frumos si pot inlocui cu succes lipsa unui tablou sau a altei opere de arta pe un perete.

Room decor ideas eu

Sursa foto: Room Decor Ideas

Pinterest

Sursa foto: Pinterest

Anthropologie com

Sursa foto: Anthropologie

happy interior blog com

Sursa foto: Happy Interior Blog 

7. Oglinzi asiatice

Probabil preferatele iubitului meu, sunt intruchiparea stilului simplu, zen. Desi nu ar fi prima mea alegere pentru a decora o incapere, trebuie sa recunosc ca am fost cucerita de detaliile simple si atent lucrate precum si de materialele folosite.

Lexington Home Brands

Sursa foto: Lenxigton

Pier 1 com

Sursa foto: Pier 1

Sunt o multime de stiluri si modele de oglinzi potrivite absolut oricarui gust, astfel incat oricat de pretentios sau avangardist esti, cu siguranta poti gasi ceva care sa fie exact ce iti doresti. Sau in cel mai rau cazi, poti sa recurgi la un proiect DIY si sa iti indeplinesti viziunea cu propriile maini.

Iar daca problema este sa alegi doar o oglinda din atatea modele superbe, am gasit o solutie si pentru asta:

Home decorators com

Sursa foto: Home Decorators

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s