5 idei DIY noi pentru vara asta

Ce faceti in timpul liber? Muzica, dans, plimbari cu rolele sau bicicleta, cumparaturi in mall? Acum, ca ziua e atat de lunga, avem timp pentru acele activitati la care visam cat tine iarna.

Orice hobby ajuta la deconectare. Ce spuneti insa despre micile proiecte de tip do-it-yourself si care va pun la incercare creativitatea?

Eu, una, sunt un mare fan si va invit si pe voi sa vedeti cateva idei pe care sa le incercati vara asta. Le puteti face din ce aveti prin casa, pentru ca nu cer vreo investitie majora, ci mai ales creativitate si chef de joaca.

  1. Bijuterii homemade 

homemade

Sursa foto: Pixabay.

Am o prietena care nu isi mai cumpara de multi ani bijuterii, ci le reconstruieste pe cele pe care le are. Si-a cumparat intr-o vreme o multime de pietre semipretioase si acum se joaca reconfigurand periodic seturile de jad, ametist ori coral sau turcoaze. Face niste siraguri extraordinare si as vrea sa am si eu aceeasi rabdare pe care o are ea.

Dar poti inventa bijuterii din foarte multe alte lucruri, nu doar din pietre semipretioase – scoici, margele, sfori. Poti face orice vrei, sunt AICI o multime de exemple.

2. Pietre pictate

pietre

Sursa foto: Pixabay.

Am vazut prima oara pe Pinterest pietricele pictate si mi s-a parut extraordinara ideea si usor de realizat. Iti trebuie pietre netede si curate si pixuri cu gel ori carioci subtiri. Si un pic de imaginatie pentru a inventa modelele pe care sa le desenezi.

Despre tehnica si despre ce alte materiale puteti folosi gasiti mai multe AICI.

2. Jardiniere cu flori, iedera si plante aromatice 

iedera

Sursa foto: Obraznicaturi.

Cumperi floarea si o muti intr-un ghiveci mai mare, nu? In principiu asa este, cu precizarea ca, la plantare, operatiunea se repeta cu plante diferite, in acelasi ghiveci.

Mie imi plac muscatele, de aceea am inceput cu ele. Vedeti AICI cum puteti compune si voi o jardiniera cu muscate si plante aromatice. Le putei pune pe treptele casei, pe gard, pe pervaz ori unde hotarati voi sa va incante privirea si mirosul.

4. Obiecte reconditionate cu vopsea spray

vaza inainte - dupa

Sursa foto: Obraznicaturi.

Tot pe Pinterest am descoperit ideea, iar posibilitatile sunt si aici infinite. Mie mi se pare cea mai buna varianta sa scapi de acele bibelouri si vaze pe care nu le folosesti pentru ca au o culoare urata.

Eu am inceput cu o vaza si un cos de fructe, apoi am improvizat o vaza dintr-un borcan-sticla, mi-am vopsit un set de manere si cateva flori metalice pentru un ghiveci. Cautati si voi prin dulapuri: pun pariu ca veti gasi rapid cate ceva de vopsit.

5. Clopotei de vant din margele

clopotel

Sursa foto: Obraznicaturi.

Sau din chei, clopotei, sticle, suruburi si altele. Si aici, sunt nenumarate posibilitati. Incercarile mele sunt AICI, dar va recomand sa cautati bine prin sertare si veti vedea cate idei proprii apar.

Voua ce proiecte DIY va plac? Ce materiale ori obiecte aveti prin casa si nu va folosesc, dar ar putea fi utilizate pentru un proiect DIY?

Comentezi?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s